Om oss

En entreprenör med gott hjärta

Kjell Hurtig, grundare av Vassunda Servicecenter, är en välkänd entreprenör i områdena kring Knivsta och Vassunda. Han föddes i Stockholm men växte upp hos morföräldrarna på ett torp i Vidbo, Arlanda.

– Mormor och morfar drev ett litet jordbruk och på vintrarna jobbade morfar i skogen. När jag var tolv år fick jag köra timmer med morfar i skogen. Jag fick också hjälpa till på gården så gott jag kunde, ekonomin var inte den bästa så någon tv-apparat är jag inte uppvuxen med. 1957, när jag började i skolan i Vidbo var vi den första kullen som erbjöds skolbespisning, berättar han.

Hoppade av skolan tidigt

Trots bra betyg hoppade han av skolan efter sjuan för att börja jobba. Sedan dess har han aldrig varit utan arbete. Efter att bland annat ha arbetat i skogen tillsammans med sin morfar och kört skogsmaskin fick han jobb som dumperchaufför på ett schaktbolag.

– Det trivdes jag med och jag kände direkt att köra stora fordon var min grej. Bergdumpern som jag körde vägde över 25. När jag var 16 år var jag Sveriges yngsta yrkeschaufför, säger han stolt och visar ett foto på dumpern med sig själv i förarhytten.

Lastbil blev grunden till företag

Så småningom började han köra lastbil och 1980 köpte han sin första lastbil för 12 000 kronor. Det var grunden till Kjells företag. Hans drivkraft är kontakten med människor och han har ett gott hjärta och värnar speciellt om de äldre och alla ungdomar.

– Man träffar alltid människor med skilda bakgrunder och olika historier. Jag har lätt att få kontakt med folk och får dem att berätta eftersom jag lyssnar. Naturligtvis har jag också en dröm om att företagandet ska gå så bra att jag slipper vända på slantarna för det upplevde jag som grabb i torpet. Sedan är jag väldigt glad att min son Ronnie är aktiv i företaget ända sedan 2001. Det är bra att veta att företaget kommer leva vidare även i nästa generation.

Veteranbilar lockar

Ett stort intresse är veteranbilar. Och det gäller inte bara Kjell utan även hans före detta fru, hans två söner och sambo.

– Hade jag haft obegränsat med pengar hade jag haft massor med äldre bilar här på gården. Tjusningen är själva nostalgin runt bilen, formgivningen och känslan över huvud att hålla på med en äldre bil. Bilmodellerna från 1958 och 1959 är de finaste, de har en speciell charm.

– För att ge än bättre service till våra kunder är jag glad att jag nu har duktiga kollegor som hjälper till som kontaktpersoner vid bokning eller offerter. Självklart är jag fortsatt operativ i bolaget också, där mitt fokus är att vara kvalitetsansvarig, avslutar Kjell.

Vill ni också dra nytta av Kjell och Vassunda Servicecenters långa erfarenhet av flyttjänster? Begär en offert på er flytt i formuläret nedan.